Uutiset

09.09.2016 / Johnny-Kai Forssell

Sanoista sarjakuviksi

Highslide JS
Kuva: Rasmus Forssell
-Aku Ankkaa pikkupoikana tietysti innolla luettiin. Ja isän Tex Willer -liuskalehtiä, muistaa Vesa Vitikainen, lukuisten sarjakuvalehtien porilainen tekstittäjä. Vitikaisen tekstittämät sarjakuvalehdet ovat sotahistoriaa, faktaa ja fiktiota. Sen kummempaa mässäilyä niissä ei ole, mutta tietynlainen isänmaallisuus niistä huokuu. -Kyllä tällainen maalaispoika toki isänmaallinenkin on, sanoo hän. Kun tarinan aihe ja juoni ovat selvillä, alkaa kuvien hahmottelu. Piirtämistäkin Vitikainen on harrastanut, mutta lopullinen kuvittaminen jää muille. -Kirjoitan siten, että kuvitus on koko ajan mielessäni, näen sen ikään kuin silmissäni. Lisäksi teen itse kuvahahmotelmia. Sarjakuvan tekokin kuuluu Vesan nuoruuteen. -Pienkustanteita kopiokoneella 1990 -luvulla, hän naurahtaa, Vitikaisen työskentelyä voi verrata sävellyksen tekoon, ja johon haetaan sanoitusta. Tai toisinpäin. Vitikaisen työskentelyyn kuuluu tarkka taustoihin ja historiaan paneutuminen. -Kuvittajina minulla on ollut seitsemän eri piirtäjää.

Kommentit kirjoituksesta

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

 

Kommentoi kirjoitusta

Nimi
Email
Kommentti
Huom!
Roskapostin estämiseksi kirjoita allaolevaan kenttään NUMEROIN paljonko on yksi plus kaksitoista (ilman tätä kommenttisi ei mene perille)
 
Uusi Pori    /    Antinkatu 16 B (3 kerros), Teljäntori, 28100 Pori   /    puh. 044 030 0207    /    email: info(at)uusipori.fi