Uutiset

14.07.2018 / Johnny-Kai Forssell

Ihan oikea tuhkimotarina oikeasta elämästä

Krookan merenrantanäyttämöllä on taas kerran päättynyt Arvo Salon kirjoittama Ouraooppera -esitys. Aplodit ovat mittavat, miltei huumaavat. On heinäkuun toisen päivän ilta vuonna 2005. Katsomo tyhjenee hitaasti. Tavanomaisuudesta poiketen katsomoon jää toista sataa henkeä. Näyttämölle tuodaan vähän uutta rekvisiittaa. Kauniissa kesäillassa on outo, odottamisen ilmapiiri. Paikalle astuu arvokkaasti rovasti Hannes Viertola. Hänen eteensä astuvat näytelmän nuoret, fröökynä ja luotsi. Kirsi Marjamäki ja Pertti Kangas. Viertola vihkii parin. Oikeasti, oikeassa elämässä. Heistä tulee pariskunta Kirsi ja Pertti Kangas. Kolme vuotta tätä ennen, Vuonna 2002 oli Ouraoopperan ensi-ilta. Pertti näytteli ja tappoi aikaa ja heitteli pikku kiviä näyttämöllä olevaan kaivoon. Kaivossa sattui olemaan näytelmän kuiskaaja. Näytelmän jälkeen Kirsi Marjamäki meni kehaisemaan Pertin roolisuoritusta, mutta ei malttanut olla jatkamatta, että ”ehdit kyllä heitellä kiviäkin kaivoon.” Tästä lyhyestä tapaamisesta alkoi nuorten seurustelu. Itse näytelmässä Pertti ja Kirsi menivät kolmena eri näytäntövuotena kihloihin, mutta oikeasti vuonna 2003. Taivaan tulet, Nyt, vuonna 2018 Kankaat olivat koko kevään täydessä harjoittelemisen touhussa. Merenrantanäyttämölle tuli menestysnäytelmä Taivaan tulet. Ouraoopperan tyylin mukaisesti siitä on muovattu musiikkinäytelmä, ja sehän Kankaan pariskunnalle, musikaaliselle, sopi. -Sekin sopii, että olimme näytelmässä molemmat poliiseja, nauraa Kirsi. Kirsin rooli oli olla vanhempi konstaapeli Rauni Väänänen ja Pertti oli nuorempi (!) konstaapeli Aimo Peltoniemi. Musiikki näyttelee pariskunnan kotioloissakin merkittävää osaa. Pertti on tunnettu esiintyjä, viihdyttäjä ja imitaattori sekä trubaduuri. Kirsi on jättänyt musiikkiharrastuksia vähemmälle ja keskittynyt enemmän liikuntaan. Merikarvian Ylikylässä, kauniissa talossa, ovat Kankaat asuneet kymmenen vuotta ja tekemistä, ainakin pihapiirissä, riittää vieläkin, sanovat molemmat. Pitkälti toistakymmentä vuotta eri produktioissa näytelleet Kirsi ja Pertti kehuivat sekä näytelmän että elävän orkesterin ynnä ohjaajan, Aa-Pee Söderdahlin. Syksy tuonee uusia kujeita ehkä näyttämölle taikka jonnekin muualle, sanovat Kankaat arvoituksellisesti.

Kommentit kirjoituksesta

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

 

Kommentoi kirjoitusta

Nimi
Email
Kommentti
Huom!
Roskapostin estämiseksi kirjoita allaolevaan kenttään NUMEROIN paljonko on yksi plus kaksitoista (ilman tätä kommenttisi ei mene perille)
 
Uusi Pori    /    Antinkatu 16 B (3 kerros), Teljäntori, 28100 Pori   /    puh. 044 030 0207    /    email: info(at)uusipori.fi