Uutiset

26.07.2018 / Johnny-Kai Forssell

Paluu Juhana Herttuaan – osa III

Hirveä huuto kajahti pitkin hotellin käytävää. –Jumalauta kun mulla on hirveä jano! Puolen tunnin päästä jälleen. Jumalauta, kun mulla on kaamea jano! Tässä vaiheessa naapurihuoneen asukas hermostuu lopullisesti. Hän hakee siivouskokomerosta ämpärin, laskee sen täyteen kylmään vettä, marssii huutajan huoneen ovelle ja koputtaa. Kun ovea raotetaan, työnnetään avaajan käteen ämpärillinen vettä. Rauha laskeutuu hotelliin. Paisti että tunnin päästä kaikki heräävät kaameaan huutoon. Jumalauta kun kun mulla o l i kaamea jano! Raikulipoikapäivien saunailta oli Juhana Herttuassa kaartumassa iltaansa. Tänään ei lähdettäisikään Aliupseerikerholle, vaan Otavaan tanssimaan. Mutta Veijo ilmoittaa puhelimessa melko tylysti, että sori pojat, ei ole yhtään vapaata pöytää. Tunnin päästä Otavan edustalle kaartaa kolme taksia ja yksi huonekaluliikkeen auto. Siitä kannetaan sisään, portieerin vastusteluista huolimatta, komea pöytä sekä kahdeksan tuolia. Saunaseura ilmoittaa Veijolle, että nyt on pöytä meillekin. Minkäs Veijo sille mahtoi. Herttuan baaritiskille oli kokoontunut taas tavallisen sekalainen seurakunta. Raikulipoikapäivien esikunta oli kuitenkin kyllästynyt yhden hotellivieraan kaiken aikaa tapahtuvaan itsensä kehumiseen ja niin kutsuttuun besservisseröimiseen. Vieras röyhisteli rintaansa muun muassa kehumalla velipoikaansa, jolla oli Göteborgissa omistuksessaan kuulemma Elviksen entinen Cadillac. Tässä vaiheessa muuan nimeltä mainitsematon raikulipoikapäivien edustaja tuumi, että tuo nyt ei ole mitään, minun serkullani Oulussa on Jeesuksen vanha Taunus.

Kommentit kirjoituksesta

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

 

Kommentoi kirjoitusta

Nimi
Email
Kommentti
Huom!
Roskapostin estämiseksi kirjoita allaolevaan kenttään NUMEROIN paljonko on yksi plus kaksitoista (ilman tätä kommenttisi ei mene perille)
 
Uusi Pori    /    Antinkatu 16 B (3 kerros), Teljäntori, 28100 Pori   /    puh. 044 030 0207    /    email: info(at)uusipori.fi