Uutiset

25.09.2018 / Johnny-Kai Forssell

”Onneksi ei ollut somea”

-Kyllä me tuo ”Pastori” ennalta tiedettiin, mutta pidettiin vain hieman omalaatuisena, tai niin kuin tärähtäneenä, muistelee eläkkeellä oleva poliisimies Tammikuun 30. päivänä vuonna 1993 poliisi sai selvitettäväkseen hyvin ikävän, sairaalloisen tapauksen. Porin Pormestarinluodosta, Keulantie 6:n sisäpihalta löytyi alaston nuoren naisen ruumis, jota oli kaiken lisäksi häpäisty monella tavalla. Heti alkuun huomattiin, että nainen oli heitetty alas joltakin kolmannen kerroksen parvekkeelta. -Jos olisi tuolloin ollut sosiaalinen media tai peräti Facebook tuohon aikaan, olisi kyllä helvetti ollut irti. Liittyihän tuohon surmaan jonkinlaisia riittejä ja saatananpalvonnantapaista touhua, mutta murha tai tappohan se nyt kuitenkin oli, kertoo poliisi. 25-vuotiaan Sirpan ruumista oli häpäisty viiltelemällä sitä. Kehoon oli myös tehty Z-merkki ja lisäksi siihen oli töhritty mustalla tussilla erilaisia merkkejä. -Aika nopeasti me tiedettiin kuka ehkä oli ollut asialla. Epäillyn elämä oli aika sekasotkua, vaimo ja lapset lähteneet. Hän kulki kuitenkin niin sanotusti takki auki pitkin kaupunkia ja pubeja. Puhui suurista bisneksistä itään ja kantoi aina upouutta , silloin aika harvinaista, NMT-phelinta. Hän rehvasteli rahoillaan, vaikka lopulta kävi ilmi että hän tuhlasi vain yrityksen perustamiseen saatua starttirahaa, muistelee poliisimies. Yleisövihjeet olivat, yllätyksenä tutkijoillekin, hyvin todentuntuisia ja yhteneväisiä. -Mehän saimme epäillyn puhelimella kiinni, ja hän lupasi tulla laitokselle selvittämään menojaan. Ei kyllä tullut ja lopulta hän löytyi toisesta lähiöstä, eräästä rappukäytävästä ja tuhannen humalassa, muistelee poliisi. Neljän päivän etsinnän jälkeen mies siis saatiin kiinni ja kaamea teko alkoi paljastua pala palalta. Motiiviksi nyt teon tunnustanut mies kertoi seksipalveluilla kiristämisen. Epäilty ja Sirpa olivat tavanneet Antinkadun varrella olevassa pubissa ja jatkoille oli siirrytty epäillyn asuntoon Pormestarinluotoon. Mielentilatutkimusta oli haitannut se, että syytetty ei suostunut tulemaan sellistään ulos. Täysijärkiseksi hänet kyllä todettiin. Merkit ruumiissa olivat oikeuden mukaan umpihumalaisen typeriä töherryksiä. Tuomittu oli yrittänyt harhauttaa poliisia viemällä vainajan tavaroita Noormarkun ja Pomarkun väliselle sivutelle, josta ne löytyivät. Surmaaja sai elinkautisen tuomion. Vapauduttuaan hän muutti etunimensä, muutti Kouvolaan ja kuoli vuonna 2004. Jos sana, joka kirjoitettu on, pitää paikkansa, oli surmaajan viimeinen osoite oli helvetti.

Kommentit kirjoituksesta

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

 

Kommentoi kirjoitusta

Nimi
Email
Kommentti
Huom!
Roskapostin estämiseksi kirjoita allaolevaan kenttään NUMEROIN paljonko on yksi plus kaksitoista (ilman tätä kommenttisi ei mene perille)
 
Uusi Pori    /    Antinkatu 16 B (3 kerros), Teljäntori, 28100 Pori   /    puh. 044 030 0207    /    email: info(at)uusipori.fi